Fysiotherapie en manuele therapie

Waar het voor beide therapeuten begonnen is; fysiotherapie. Zowel Jasper als Suzanne zijn beiden ooit begonnen met een opleiding tot fysiotherapeut. In het kort; alles wat te maken heeft met het bewegingsapparaat van de mens. 

Een aanhoudende klacht na een sportblessure, ongeval of ziekte is altijd onhandig. Bij ProVita zorgen we niet alleen dat de klacht opgelost wordt, maar helpen we je ook te voorkomen dat de klacht terug komt.  

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is de aangewezen therapeut bij (sport)blessures, klachten na een ongeval of ziekte of na een ‘verkeerd’ gemaakte beweging. Een fysiotherapeut kan adviseren, behandelen en begeleiden zodat het normale dagelijkse leven weer opgepakt kan worden. De therapeuten van ProVita zullen altijd samen met jou kijken hoe verantwoord te bewegen en hoe verdere klachten voorkomen kunnen worden. 

Manuele therapie

Jasper heeft na zijn opleiding tot fysiotherapeut de Master manuele therapie afgerond. 

Vaak kom je in aanraking met een manueel therapeut wanneer je complexe klachten hebt die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het moeizamer kunnen bewegen. Hoewel de manueel therapeut gespecialiseerd is in wervelkolom gerelateerde klachten, denk hierbij aan nek, borst, lenden, wervelkolom, schouder en heupklachten, kan je ook voor andere complexe klachten terecht bij de manueel therapeut. 

De manueel therapeut wordt ook wel eens gezien als de ‘kraker’. Al is dit wel een onderdeel van het vak, dit is niet het enige wat een manueel therapeut doet. Het doel van een behandeling is meer bewegingsvrijheid creëren, afname van pijnklachten en verbetering in beweegpatronen. 

Een behandeling kan dus bestaan uit kraken, maar een manueel therapeut geeft ook oefeningen en advies mee om beter, gezonder en met minder pijn te kunnen bewegen.

Behandeling

Vraaggesprek

Wat zijn je klachten? Waarmee kunnen we je helpen?

Onderzoek

Waar bevindt zich de oorzaak van de klacht?

Behandeling

Samen werken we aan het herstel van de bewegingsfunctie.

Balans

Door middel van adviezen, oefeningen en aanpassingen preventief verdere klachten kunnen voorkomen.

Voor wie?

Op weg naar chronische gezondheid? Fysiotherapie en manuele therapie kunnen je helpen eindelijk van die aanhoudende klachten af te komen en vitaler te leven!