orthomoleculaire therapie

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”

Heb jij er al eens over nagedacht dat je als mens letterlijk wordt wat je eet? De stoffen van jouw voeding worden opgenomen in jouw lichaam om vervolgens nieuwe lichaamscellen van te maken! Door bewuste en juiste keuzes in voeding kan je dus als het ware jouw lijf sterker, beter en gezonder maken! Hippocrates zei zelfs al: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”. 

Zowel Jasper als Suzanne zijn beiden orthomoleculair therapeuten en werken volgens de principes van de Klinische psychische neuroimmunologie (kPNI). Dit is een wetenschap die bestudeert hoe het lichaam als een geheel functioneert en hoe het eigenlijk kan dat we ziek worden en/of niet meer herstellen.

Jouw ‘film’

Tijdens een orthomoleculair consult brengen we alle factoren die van invloed zijn op jouw functioneren in kaart. Er wordt als het ware een ‘film’ gemaakt, welke we achterstevoren gaan afspelen om te komen tot de oorzaken die jouw evenwicht verstoren. Ons lichaam zit geweldig in elkaar, maar niet alles geneest helaas vanzelf. 

Je wordt wat je eet!

Orthomoleculaire geneeskunde is een nieuwe vorm van geneeskunde die, in tegenstelling tot de de reguliere geneeskunde, alleen middelen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam. Middelen waar wij als mens altijd vanuit de natuur toegang tot hebben gehad en nu, door de moderne maatschappij vaak alleen nog synthetisch verkrijgbaar zijn. 

We gaan samen kijken hoe we voeding, voedingsstoffen, beweging, ontspanning en andere leefstijl-interventies kunnen inzetten bij behandeling en preventie van jouw klachten. 

Behandeling

Vraaggesprek

Hoe ziet jouw 'film' eruit?

Onderzoek

Waarom voel je je niet vitaal?

Behandeling

Plan de campagne! Wat kunnen we doen op het gebied van voeding, beweging, ontspanning, gedrag en bioritme?

Balans

Een 'nieuwe' vitalere 'jij'!

Voor wie?

Voor iedereen die zich afvraagt:

 • Wat is in mijn situatie gezond eten?
 • Welke beweging is goed voor mij?
 • Waar zitten eventuele tekorten qua voedingsstoffen?
 • Heb ik voldoende ontspanning?

Elke behandeling orthomoleculaire therapie bij ProVita wordt afgestemd op jou als patiënt. Ieder mens is namelijk uniek! Daarnaast is orthomoleculaire geneeskunde zeker inzetbaar bij: 

 • Behandeling van chronische klachten/ziekten.
  Effectief bij o.a. diabetes type 2, obesitas, hart- en vaatziekten en allergieën.
 • Optimaal gezond worden en blijven.
  Effectief bij o.a. lusteloosheid, vaak honger hebben, stemmingswisselingen, concentratie- en slaapproblemen, maag- en darmklachten, migraine en depressieve klachten.
 • Long COVID.

Zowel Jasper als Suzanne zijn orthomoleculair therapeuten en passen deze geneeskunde moeiteloos toe binnen hun medische specialisatie. Voor ons bestaat er namelijk geen ‘alternatieve-’ en ‘reguliere geneeskunde’. Wij passen geneeskunde toe om samen met jou de gezondste versie van jezelf te maken! 

Orthomoleculaire therapie

Afspraak maken

Orthomoleculaire therapie

Afspraak maken

Orthomoleculaire therapie

Afspraak maken