osteopathie

Bij ProVita sta jij als geheel centraal, niet alleen jouw klacht. Samen zoeken we naar de juiste balans met als doel jouw gezondheid te versterken.

Osteopathie

Een gezond, vitaal lichaam is in balans: spieren, botten, organen, bloedvaten, zenuwen en bindweefsel zijn soepel, in beweging en werken samen. Als deze beweeglijkheid wordt verstoord, bijvoorbeeld door stress, operaties of na een ongeluk, ontstaan er blokkades en verkrampingen in het lichaam, wat tot klachten kan leiden. Het lichaam kan zich vaak zelf herstellen, maar soms blijven klachten aanhouden. 

Maar, waarom blijven jouw klachten aanhouden? Onze osteopaat Suzanne kijkt verder dan alleen de symptomen. In de oorzaak ligt namelijk de oplossing! 

Alles is verbonden

De focus ligt op de totale gezondheid en dus op een totaalbenadering van jouw klachten. Binnen de osteopathie gaan we ervan uit dat alles in je lichaam met elkaar verbonden is, met als basis de vanuit de embryologie ontstane relaties, die altijd aanwezig blijven. 

Handenarbeid

Binnen de osteopathie wordt veel met de handen gewerkt! Hiermee worden weefsels losgemaakt en ontspannen en wordt ervoor gezorgd dat deze weer soepel bewegen. Daarbij is het mogelijk dat delen van het lichaam behandeld worden waar u geen directe klachten of symptomen heeft, omdat de oorzaak vaak niet zit op de plaats van de symptomen. 

Behandeling

Vraaggesprek

Wat is je hulpvraag?

Onderzoek

Waar bevindt zich de oorzaak van de klacht?

Behandeling

Samen werken we aan het herstel van de bewegingsfunctie.

Balans

Door middel van adviezen, oefeningen en aanpassingen kunnen preventief verdere klachten worden voorkomen.

Voor wie?

Jouw lichaam is vanaf je geboorte (en zelfs daarvoor) al in beweging en opzoek naar balans. Je bent nooit te jong of te oud om bij onze osteopaat aan te kloppen voor hulp en advies. Samen gaan we op zoek naar jouw balans. 

Wanneer kan ik iets voor u betekenen?

Enkele voorbeelden van klachten die middels osteopathie behandeld kunnen worden: 

  • Rug- en nekklachten
  • Buikklachten, spijsverteringsproblemen
  • Zwangerschapsklachten
  • Klachten bij baby’s
  • Hoofdpijn en migraine

Verder behandelt de osteopaat ook sportblessures, klachten als gevolg van werkbelasting, voet-, enkel-, heup- en kniepijn; schouderklachten, tennisarm, neuralgie en artritis. 
Staat uw klacht er niet tussen? Schroom niet om contact op te nemen. Samen kijken we naar de passende behandeling.

APK!

Voorkomen is beter dan genezen. Osteopathie kan ook prima ingezet worden om klachten voor te zijn. Vroegtijdig behandelen van bewegingsverlies kan voorkomen dat het lichaam uit balans raakt en klachten ontwikkelt. Een APK voor je lichaam!